Foodgasm 2.0: Indiaas genieten
Afgelopen zondag hadden we een enorme behoefte om Indiaas te dineren. Wij gingen op zoek naar een rustig en betaalbaar restaurant, die ook niet te ver van onze provincie vandaan zat.
Op zondagen zou je denken dat het super lastig is om een tafeltje bij een restaurant te serveren. Niets was minder waar: Foodgasm 2.0 in Eindhoven had volop plek vanaf 17:15 uur. Als hoogsensitieve introvert-zijnde vind ik het geweldig om zo vroeg mogelijk ergens te dineren, voordat het te rumoerig wordt. Alles tussen 17:00 en 18:30 uur is voor mij perfect om te reserveren met mijn partner en/of crewleden.
Ik ben op dit restaurant gekomen via Searsha, die dit weer in haar Instagram-feed tegenkwam. Zowel Searsha als ik eten graag vegetarisch. In de eerste instantie voelde ik me geïntimideerd door de foto’s van de mooie gerechten. Mijn eerste gedachte was: OMG, dit is vast weer een superfancy hotspot met een specifiek publiek en Michelinster-achtige porties. De website heb ik grondig onder de loep genomen, waaronder ook hun menukaart. Ik zag gelukkig dat er ook een 3-gangenmenu beschikbaar was en kreeg er daarna een goed gevoel bij; ik had daarna gelijk een reservering geplaatst.
Aangekomen in Eindhoven werden wij warm ontvangen door een Indiase gastheer van Foodgasm 2.0. Het is fijn dat het restaurant ook daadwerkelijk Indiase medewerkers in het team heeft, omdat zij natuurlijk als de beste weten hoe de Indiase gerechten bereid moeten worden. Het bestellen ging wel anders dan je normaal gewend bent: je krijgt geen menukaart, maar een Samsung-tablet waarop je jouw bestelling kan doen. Veel mensen vinden dit onpersoonlijk, maar hey – ik ben een hoogsensitieve introvert en kon deze manier van bestellen echt wel waarderen🤣! De gastheer gaf een kleine uitleg hoe wij onze bestelling konden doen. Je zag verschillende buttons, waaronder:
- 3/4/5-course menu
- Á la carte
- Drinks; deze was weer onderverdeeld in warme, koude, alcoholische en non-alcoholische dranken
Ik had enorme dorst en bestelde als eerste een “Rose Lassi”. Ik kende de mango lassi al en dat dronk ik vroeger heel graag, dus de rozenvariant leek mij wel interessant.

De smaak was wel even wennen, omdat ik de mango-versie gewend ben. Het eetbare bloemetje als decoratie gaf het wel een mooi, fancy blik. De Indiaase keuken staat er bekend om dat deze erg vegetariërvriendelijk is, maar ook erg pittig. Dit drankje had ik dan ook expres gekozen, omdat het kon helpen om je mond te blussen bij pittige gerechten. Het was daarna tijd om mijn 3-gangenmenu samen te stellen via onze besteltablet!

Als voorgerecht had ik de “Zesty Tart & Yoghurt”; de website legt dit als volgt uit: “sweet yogurt & tamarind sauce is freshly layered into lentils based balls and topped with hand toasted cumin and dash of chili powder.” Nog niet eerder had ik linzenballetjes geproefd. Het was niet te beschrijven wat voor een smakenparadijs dat was bij iedere hap, in combinatie met de heerlijke yoghurt-tamarindesaus! Drie pastrycups waren voor mijn kleine maag ook meer dan genoeg. We gingen door naar het hoofdgerecht.

Ik ben dol op gerechten met paddenstoelen, daarom was ik ontzettend blij met de “Mushrooms Makhana (Foxnut) Masala”. Een uitleg: “bursting flavors of the forest mushrooms in a mild curry with fox nuts and blend of aromatic spices creates a perfect creamy and hearty dish that is perfect for vegetarians and mushroom lovers alike.” Deze curry was rijkgevuld, maar ook licht pittig. De pittigheid voelde ik wel na een paar happen en dat was het moment mijn Rose Lassi goed te pas kwam. Bij het kiezen van deze curry kreeg je ook een optie om een bijgerecht te selecteren: naan, roti tandoori, ghee rice. Wij kozen de ghee rice en roti tandoori. Goed om te weten: alles wordt echt zelf gemaakt, niets komt dus van de Sligro of waar dan ook af. Ik kon dat ook goed proeven.
Omdat ik maar een kleine maag had, kreeg ik helaas niet alles op. Ik vroeg dan ook aan de gastheer of het mogelijk was om de leftovers mee te nemen in een doggy bag. Gelukkig was dat mogelijk, dat is een dikke pluspunt! Zeker omdat ik voedselverspilling zoveel mogelijk wil voorkomen. Ik heb mijn leftovers gisteren lekker opgegeten. Na het hoofdgerecht liet ik het e.e.a. even zakken, want mijn dessert wilde ik niet laten staan.

Oké, dit nagerecht was voor mij wel bijzonder: ik kon niet plaatsen of ik nu een marsepein-based gebak zat te eten, omdat het echt een marsepeinachtig gevoel in mijn mond had. Dit nagerecht was alles behalve marsepein, maar lekker was het zeker. Ik heb daarna toch even moeten Googlen wat Gulab Jamoon precies was. Ik vond het ook leuk gedaan met de glitterpoeder op de ingrediënten en het verse fruit. Geen machtige zaken waar je na één hap gelijk misselijk van wordt.
Wij gingen met een goedgevulde buik naar huis! Het personeel was ontzettend vriendelijk, het bestellen van gerechten ging supermakkelijk. €39,- voor een 3-gangenmenu vond ik een schappelijk bedrag, gezien ik niet alles opkreeg en de leftovers ervan mee mocht nemen. Het zal dan ook niet bij dit eerste bezoek blijven. Voor wie zich afvroeg wat het gevulde bolletje was op de uitgelichte afbeelding: dit was een pani puri. De gastheer was deze vergeten om als appetizer te serveren, maar ach – kan gebeuren, beter laat dan nooit (en hij was lekker)!
The deets: